Пролетта се настани в град Трън, за да покаже палитрата от цветове и свежи аромати – СНИМКИ

Пролетният сезон е в разгара си и въпреки сутрешните минусови температури отпреди няколко дни в град Трън времето вече е много приятно за разходки. Градинки и зелени площи все повече се изпълват с цветя, засне обективът на Zapadno.com.

Градският площад на Трън все още носи настроението на украсата за великденските празници, която вече се примесва със свежите пролетни цветове. На няколко стълба са окачени цветни саксии, а през месец април около паметник на Гюрга Пинджурова бяха засадени нови цветя. Шадраванът също допълва идилията с водните си форми, които бликат към небето. Покрай сградата на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” могат да се видят двете вариации на глухарчетата, но и други малки цветя.

Някои дръвчета в града вече са се покрили по върховете с листа, а други пък почти са завършили процеса и придават пролетно настроение. Хълмовете около пограничния град също сменят цветовете си и могат да се видят няколко нюанса на зеленото.

Подножието на Ждрелото на река Ерма също е с пролетна премяна, която на частично е превзела и високите части на каньоновидния пролом.

Пролетта е в разгара си в град Трън и може да разгледате красотата и в снимките, които обективът на Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...