Без „От Трън по-убаво нема“, защото „от страха по-големо нема“ – виновна е епидемията

Фестивалът “От Трън по-убаво нема” няма да се проведе и тази година, съобщи пред репортер на Zapadno.com основателят на събитието Йордан Станиимиров.

10-тото юбилейно издание се отлага за втори път и вероятно ще се състои през следващата година. Йордан Станимиров е имал готовност да организира фестивала за месец юни, но след обсъждане с ръководството на Община Трън, поради епидемичната обстановка, предизвикана от COVID-19, събитието се отлага.

През 2020 година трябваше да се проведе юбилейно издание на “От Трън по-убаво нема”, като подготовката стартира още през зимните месеци. Пандемията и затягането на мерките от месец март миналата година осуетиха провеждането на културното мероприятие.

“От Трън по-убаво нема” води своето начало от 2010 година, когато тогавашният кмет на община Трън приел идеята на хореографа и главен организатор на фестивала Йордан Станимиров. Първото издание се провело на 14 октомври, когато е и празникът на град Трън, но следващите фестивали били изместени през топлите месеци.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...