Над 40 ученици и младежи от Брезник и Трън научиха за възможностите на висшето образование

Ученици и младежи от Брезник и Трън са преминали обучение, свързано с кандидатстването във висши учебни заведения, предаде репортер на Zapadno.com.

Обучението се е провело на 12 май и е обхванало над 40 ученици от 9, 10, 11 и 12 клас, както и младежи, които са завършили средното си образование. Мероприятието се е провело в рамките на няколко часа в кабинета на здравния медиатор в град Брезник и в средно училище “Гео Милев” в град Трън. Това сподели ръководителят на програма “Образователен и информационен център” към младежка фондация “Арете” Снежина Василева.

Програмата има за цел да увеличи броя на ромите, които кандидатстват и продължават своето образование във висши убечни заведения, става ясно от сайта на фондация “Арете”. В Брезник и Трън такова обучение се провежда за втора година.

Пред аудитория от над 15 млади хора в Брезник и над 25 в Трън са представени възможностите за обучения по програмата към организацията и кандидатстването във висши учебни заведения. Темите са предизвикали интереса на учениците и младежите, които са задали въпроси, свързани с организационните принципи и критерии за кандидатстване в университети. Сред специалностите за продължаване на образованието, към които младите хора проявяват интерес са медицина, фотография, театрално изкуство и други, отбеляза Снежина Василева.

Младежката организация “Арете” има практика след обученията да се провеждат посещения във висши учебни заведения. Такива се предвиждат за месец юни, ако обстановката в страната позволява.

Фондацията е създадена от американци и е базирана в София, но работи на територията на цялата страна.

Виж също...

Loading...