Над 40 проверки в Брезнишко и Трънско бяха извършени от инспектори по храните

На територията на общините Брезник и Трън са извършени общо 41 проверки във връзка с Великден и Гергьовден, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Българска агенция по безопасност на храните.

Проверките са извършени в периода 7 април – 7 май. При инспекциите не са констатирани несъответствия. В сравнение с миналата година проверките в двете общини са двойно повече. През 2020 година бяха извършени 9 проверки в търговската мрежа в община Брезник и 8 инспекции в община Трън по заповедта за засилен контрол върху храните, характерни за великденската и гергьовденската трапеза. Тогава също не бяха установени несъответствия.

В обхвата на извънредния контрол за религиозните празници за тази година на територията на Република България са проверени 5 842 обекта за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси, поясниха от Българска агенция по безопасност на храните.

Снимка: Zapadno.com – архив 

Виж също...

Loading...