За отварянето на втори граничен пункт в Трънско разговаряха български духовници с президента Румен Радев

Президентът на Република България Румен Радев и президентът на Република Сърбия Александър Вучич днес бяха на посещение в Погановския и Суковския манастир, пише Християнство.бг.

Празничната възкресна служба в 4 неделя след Пасха беше предстоявана от йеромонах Мардарий, игумен на Погановския манастир, в съслужение с игумена на Църногорския манастир архимандрит Никанор, председателят на храм “Света Петка” в град Брезник иконом Константин Стойчев и йеромонах Исидор от братството на Погановския манастир.

Президентът Радев изрази своето възхищение от думите на сръбския си колега и му пожела да има възможност и занапред да полага грижи за сръбското православие. Българските духовници поставиха пред държавния глава на България въпроса за отварянето на граничен контролно-пропускателен пункт край трънското село Петачинци. Споразумение за това е подписано още през 2005 година от премиерите на двете държави, но до момента от българска страна не са предприети никакви действия за неговото приложение. Президентът Радев обеща да се запознае с въпроса и да съдейства за откриването на този граничен пункт, като подчерта, че това е желание на хората и от двете страни на границата, пише още Християнство.бг.

Автор: Ренета Трифонова, снимка: Християнство.бг

През пролетта на 2020 година Zapadno.com запозна читателите си с неяснотата относно разкриването на втори граничен пункт. Прочетете още по темата в публикацията: Втори граничен пункт в Трънско – илюзия и прехвърляне на топката между институции.

Виж също...

Loading...