Абитуриентка от Брезник: Нашият език е прекрасен и трябва да благодарим на светите братя Кирил и Методий

Абитуриентката-отличничка Сиана Кирилова от Випуск ‘2021 на брезнишкото средно училище “Васил Левски” изрази мнение, че трябва да сме благодарни на светите братя Кирил и Методий за азбуката. Сиана е сред тримата абитуриенти от училището в Брезник, които завършват средното си образование с отличен успех, предаде репортер на Zapadno.com.

Абитуриентката Сиана Кирилова ще продължи образованието си и след 12-ти клас с амбицията да следва в Софийския университет “Свети Климент Охридски” по специалността Агробиотехнологии. От брезнишката гимназия ще запомни само хубавите моменти. “Хората трябва да се научим да помним само хубавите неща от живота. Ще избера пътя на ученето. Ще запиша в университет, пък после – каквото дойде.”, сподели Сиана Кирилова.

Учителите в средното образование са я научили на търпение, добросърдечност и уважение към по-възрастните. Думите, които най-често използва в ежедневието са “моля” и “благодаря”. “Без тях просто един човек не може да живее. Нашият език е толкова прекрасен и трябва всеки ден да благодарим, че светите братя Кирил и Методий са го създали за нас.”, каза още Сиана Кирилова. Тя е убедена, че без труд и старание, нищо не може да се получи добре. Нейният любим учебен предмет в училище е Биология. Нейният любим преподавател е класният и ръководител Таня Георгиева.

Класният ръководител на Випуск ‘2021 в брезнишкото средно училище Таня Георгиева е казала на своите зрелостници, че най-истинските неща се виждат със сърцето. “Най-важният урок е да обичат и да бъдат добри хора.”, каза Таня Георгиева.

По-рано днес на централния градски площад в Брезник се състоя честване на 24 май. По време на церемонията по отбелязване на празника бяха връчени грамоти и награди на тримата абитуриенти-отличници. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Брезник чества празника на буквите с песни, рецитали, танци и награждаване – ВИДЕО + СНИМКИ.

Виж също...

Loading...