Културният живот в Брезнишко отново се завръща след ограниченията покрай коронавирусната пандемия

От няколко седмици културният живот в община Брезник отново набира скорост. Публичните изяви се завръщат с пълна сила, видя Zapadno.com.

В края на месец април Общински исторически музей-Брезник отново посрещна посетители за откриване на изложбата “Ела се вие, превива” (Родопска сватба). Покрай великденските празници двата храма в град Брезник посрещаха миряните с празнични служби. За Гергьовден пък в брезнишкия храм “Свети Георги Победоносец” бе осветен и раздаден курбан за здраве.

Днес, на 24 май, централният градски площад на Брезник отново ще бъде изпълнен с хора за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На събитието ще бъдат отличени 11 дейци от читалищата в общината и 7 учители от учебните заведения. Вчера пък в село Садовик отбелязаха землячески събор с музикална програма от оркестър “Перун”. Zapadno.com дочу и за подготовката на други землячески събори по селата, за които ще пишем в скоро време.

В края на месец юни се очаква провеждането Граовския събор “Видовден” ‘2021, за който Община Брезник вече се подготвя. Провеждането на събитието ще зависи от противоепидемичните мерки, които ще са актуални през месец юни.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...