Полагат нови тръби по улица “Ангел Коцелянов” в Брезник, централно спиране на водата – само при аварийна ситуация

Временни и кратки спирания на водоснабдяването в районите, където се ремонтира водопровода в град Брезник са възможни, предаде репортер на Zapadno.com.

Втори етап на реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в Брезник стартира преди около 2 седмици. До момента са положени нови тръби на улица “Ангел Коцелянов”, като дейностите ще продължат до месокомбинат “Бенет”. Ще бъдат ремонтирани водопроводните мрежи и на улиците “Александър Филипов”, “Граово”, “Октомври” и “Андрей Михайлов”.

Кметът на община Брезник Васил Узунов изрази надежда, че вероятно водоснабдяването в районите на ремонт на водопровода ще бъде в рамките на час – два. “Сега полагат, затрупват, остават го сляга. Накрая асфалтирането ще бъде, когато всичко е готово. Надявам се този път спиранията на водата да са за по един – два часа, а не както беше миналата година. Сега за спирането на водата ползваме и новите кранове, които разделиха част от водопроводната мрежата на града. Само при някаква аварийна ситуация ще се налага централно спиране на водата.”, каза още кметът на Брезник.

Средствата за ремонтните дейности бяха одобрени от правителството през месец декември 2020 година и са в размер на 1 320 000 лева. Миналата година малко над 3 километра стари тръби под улиците на града бяха подменени с нови. Освен това бяха монтирани и пожарни хидранти в районите, където беше извършена подмяна на водопроводни тръби.

Виж също...

Loading...