Строга присъда за убийство в Трънско: Възрастен мъж, застрелял съседа си, ще лежи в затвора за 15 години

С наложено наказание 15 години „лишаване от свобода“ приключи делото срещу 72-годишен мъж привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура-Перник за извършени от него престъпления по член 116, алинея 1, вр. член 115 и по член 339, алинея 1 от Наказателния кодекс – умишлено убийство и незаконно държане на боеприпаси, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Осъденият живеел сам в имота си в махала “Ракитов дол” на трънското село Горочевци. Занимавал се със животновъдство. Поддържал контакти със свой съсед. Двамата често консумирали алкохол, спорели и се карали. Въпреки това продължавали да се събират.

През деня на 28 април 2017 година осъденият отишъл при съседа си и го обвинил, че иска да го отрови с ракия. Въпреки това вечерта отново били заедно в дома на единия и си прекарвали времето както обикновено. В един момент осъденият излязъл, за да вземе ловно оръжие. Върнал се с насочена към съседа си пушка, докато той разговарял по телефона с техен общ познат.

Осъденият възпроизвел три изстрела – в областта на корема, в гръдния кош и в главата на съседа си. След като се уверил, че го е убил, натоварил трупа в автомобила на пострадалия и го откарал в местността “Маринов дол”, където го изхвърлил. На място оставил и автомобила и пеш се върнал в къщата на съседа си. Заличил следите от кръв по пода в стаята и по бетоновата площадка, където обикновено съседът му паркирал колата. Измил пода и в собствената си къща, а пушката изхвърлил в камион, извозващ дървен материал.

За изчезването на мъжа бил подаден сигнал на телефон 112 и в Районно управление-Трън. В хода на разследването осъденият е задържан, а впоследствие е бил открит и трупа на убития мъж.

Осъдителната присъда срещу осъдения влезе в законна сила. Наложеното му наказание е със „строг“ режим на изтърпяване.

Виж също...

Loading...