Ташко Минков от Трън и Василена Петрова от Брезник отново се включват в предизборната надпревара на 11 юли

Имената на Ташко Минков и Василена Петрова фигурират в листата с кандидати за народни представители за предсрочните парламентарни избори на 11 юли, предложена от Областния съвет на левицата, научи Zapadno.com.

Ташко Минков е председател на Общинския съвет на БСП в Трън, както и член на Общинския съвет-Трън. Той е преподавател в Университета за национално и световно стопанство. Предложен е за 5-то място в кандидат-депутатската листа на БСП за област Перник.

Василена Петрова е председател на Младежкото обединение в БСП-Брезник. В листата за народни представители от БСП от област Перник се очаква да заема 7-мо място.

Предстои предложените имена и подредбата да бъдат утвърдени от централата в София. От там вече избраха водач на листата да бъде отново Стоян Мирчев. Според вътрешните им правила, София определя не само водача, но също и лицата на трето и на шесто място. Те са запазени за гражданска или коалиционна квота. Област Перник ще излъчи общо четирима народни представители. На последните редовни избори през месец април коалицията „БСП за България“ успя да събере гласове само за един депутат и това беше определеният от централата водач на листата.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...