Трудно се пътува към Брезник през Божурище, заради ремонта до село Делян

На 25 май кметът на община Божурище съобщи чрез Фейсбук страницата си, че стартира цялостната рехабилитация на пътя между град Божурище и село Делян. Агенция „Пътна инфраструктура“ от своя страна издаде заповед за временна организация на движението по време на ремонта, който ще продължи до месец май следващата година. Репортер на Zapadno.com предава, че в отделни участъци преминаването е само в една лента за движение и да се стигне по този път до територията на общините Брезник и Трън е затруднено.

„Започна цялостна реконструкция и рехабилитация на пътя Божурище – Делян, през селата Гурмазово, Пожарево, Златуша, Росоман до разклона на с. Делян“ – съобщава кметът на Божурище Георги Димов. „В участъците, където е наложително, ще се разшири и пътното платно с повече от метър. Пътят е в много тежко състояние от години. Липсата на основен ремонт повече от 30 години създава предпоставка за възникване на ПТП, а влошаването на определени участъци е станало необратимо“, допълва градоначалникът.

На сайта на Агенция “Пътна инфраструктура” е публикувана информация, че движението по третокласен път 638 в отсечката Божурище – Делян от километър 8+860 до километър 28+900 се осъществява поетапно двупосочно в една лента поради превантивен ремонт на пътя. Скоростта се ограничава до 40 километра в час. Движението се регулира от пътни знаци.

Полезно за пътуващите в посока Брезник и Трън е и друго съобщение от Агенция “Пътна инфраструктура”, което напомня, че изходът на София в посока Перник през Драгичево също е препятстван от ремонтни дейности. Препоръчва се пътуване през автомагистрала „Струма“.

Виж също...

Loading...