Ученичка от Брезник спечели първо място с рисунки на Христо Ботев в конкурс, организиран от кметството на Калофер

Ученичката Беатрис Иванова от средно училище “Васил Левски” в град Брезник взе участие в конкурса “Христо Ботев – героят, който даде всичко за родината си”, научи Zapadno.com.

Конкурсът се организира от кметството на град Калофер. Над 30 са творбите, с които деца и младежи от страната са участвали в конкурса. Рисунките са подредени в изложба в ритуалната зала на кметството в Калофер. Посетилите изложбата са имали възможност да дадат своя глас за творбите, които са ги впечатлили. Тези, които не са имали възможност да посетят изложбата са могли да дадат своя глас в галерия със снимки на рисунките, публикувана във Фейсбук профила на кметството.

Две от рисунките са дело на Беатрис Иванова, която е ученичка в XI клас в брезнишката гимназия. Едната рисунка показва образа на Христо Ботев и е събрала 120 харесвания. Втората рисунка пък показва поета-революционер и кораба на свободата “Радецки”. Творбата е събрала близо 100 харесвания в онлайн галерията. Ученичката от Брезник е удостоена с първо място.

Награждаването ще се състои на 2 юни в 12:05 часа на Мемориален комплекс “Христо Ботев” в град Калофер. Наградите ще бъдат връчени от вицепрезидент на Република България Илияна Йотова и кметът на Калофер Румен Стоянов.

Снимки: кметство Калофер

Виж също...

Loading...