Брезничанин е сред пълните отличници на Випуск ‘2021 на природоматематическата гимназия в Перник

Брезничанинът Лъчезар Тинков е сред завършилите с отличен успех зрелостници в област Перник. Той е възпитаник на природоматематическа гимназия “Христо Смирненски” в град Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

До VII клас Лъчезар Тинков е учил в средно училище “Васил Левски” в град Брезник, след което се е преместил в природоматематическата гимназия в Перник. Неговите любими учебни предмети са математика и история. На въпрос дали трудно се постига отличен успех, младият брезничанин отговори, че постоянството и упоритостта са най-важни. “Колкото и да е надарен един човек, ако го мързи няма да постигне нищо.”, сподели отличникът за читателите на Zapadno.com. “Това, което се изисква най-вече за постигането на подобен резултат е постояннство. Според мен всеки ученик, с достатъчно упоритост и постоянство, може да бъде отличник. Материалът в училище не е толкова труден, но трябва да се отдели време, за да се усвои.”, добави още Лъчезар Тинков.

Чувствата, с които се разделя с училището, са смесени. “Беше ми тъжно, че се разделям с хората и мястото, където прекарах последните си 5 години. Но се и радвах, защото една глава от живота ми приключи и сега е време да продължа напред и да видя какво ме очаква.”, каза още зрелостникът. Той ще продължи своето образование, като се е насочил към специалността “Машиностроене” в машиностроителния факултет на Техническия университет.

На всички завършващите ученици пожелава здраве, да не се отказват, колкото и да е трудно и да следват мечтите си.

Снимка: Лъчезар Тинков – личен архив

Виж също...

Loading...