Областният управител на Перник предлага тест за машинното гласуване и призовава да не се подценява епидемията

Областният управител на област Перник доктор Симеон Василев декларира пред представители на местната власт, институции и медии, че ще се работи за честни избори. Това каза той по време на среща с кметовете на общини от региона във връзка с предсрочните парламентарни избори на 11 юли, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на срещата областният управител обърна внимание, че задачата на институциите е организирането и провеждането на честни парламентарни избори. “И доколкото зависи от мен, ще направя всичко възможно това да се случи. И разчитам напълно на вашето съдействие. Вие сте хора с опит, с авторитет и се надявам да изпълним тази наша обща мисия.”, каза областният управител доктор Симеон Василев.

Той посочи още, че един от най-важните ангажименти е съобразяването с епидемията от коронавирус, която по данни на Регионалната здравна инспекция в момента затихва. „Но мисля, че никой от нас не може да си позволи да подцени този много сериозен проблем.”, каза още областният управител и призова членовете на Районна избирателна комисия и секционните избирателни комисии в областта да се ваксинират.

Друг приоритет е преодоляването на възможни затруднения с машинното гласуване. Доктор Василев предложи на регионално ниво да се проведе тест за машинно гласуване. Той се обоснова, че по този начин ще може да се видят проблеми, които биха се появили по време на вота. “Предполагам, че това е правено, да направим един клип, надявам се да има такъв и по националните медии, в който да се обясни на хората какъв е начинът да се гласува с машини. Защото голяма част, да не казвам по-голямата, не са гласували машинно и това ще им бъде за първи път. Това е моето предложение. Надявам се да срещна подкрепа от ваша страна и евентуално да се заснеме един такъв клип, за да имат реално представа хората какво трябва да направят в деня на изборите.”, каза доктор Симеон Василев.

Виж също...

Loading...