В Брезник изграждат и оборудват площадки за пътна безопасност за деца и ученици

Община Брезник получава 3 450 лева допълнителни средства за национални програми, свързани с образованието, научи Zapadno.com.

Средствата бяха одобрени в края на месец май от Министерски съвет. Допълнителната сума е предназначена за две национални програми. По националната програма “Осигуряване на съвременна образователна среда” Община Брезник получава 2 400 лева. Парите са по модул за изграждане и оборудване на площадки за пътна безопасност в детски градини и училища.

Още 1 050 лева се отпускат по бюджета на Община Брезник за националната програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование“. Средствата ще се използват за закупуване на електронни дневници за детската градина.

Дневниците ще бъдат достъпни през стандартните браузъри и през мобилни устройства и ще имат модул за родители. Софтуерът ще дава възможност за въвеждане и извеждане на различни видове административна статистика и документация, което ще повиши качеството на административните процеси в градината, поясниха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката.

Снимка: Министерство на образованието и науката – пресцентър

Виж също...

Loading...