Учениците-пътешественици от град Брезник получиха шапки и фланелки с лика на Васил Левски

Учениците от ХI “б” клас на средно училище “Васил Левски” получиха подарък на 1 юни – международния ден на детето, съобщи за Zapadno.com класният им ръководител Стела Панова.

Учениците от класа, които са познати в Брезник със своето активно участие в клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” с ръководител Аниела Асенова, са получили шапки и фланелки с лика на патрона на училището Васил Левски. Фланелките са дарение от брезничанката Ваня Зиновиева. Щампата върху тях също е дарение и е от младото семейство Ушашки.

Думите на дарителите са били: “Четем за тези пътешественици – техните посещения и изследвания за срещите им със стойностни хора. Те израснаха пред очите ни и вече са единадесетокласници. И продължават своята дейност. Дано да имат и млади последователи, които да продължат делото им”.

Клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” има активна дейност от няколко години насам. Освен, че членовете му посещават и изследват интересни места от Граово, те създават и клипове, които се запечатват в историята на Брезнишко.

Снимка: Стела Панова

Виж също...

Loading...