Общините Брезник и Трън са в готовност за организиране на изборния процес

Общинските администрации на Брезник и Трън имат готовност за организиране на изборния процес на територията на двете общини. Това стана ясно от изказвания на кметовете на Брезник и Трън по време на среща с областния управител на област Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Кметът на община Брезник Васил Узунов поясни, че за предсрочните парламентарни избори на 11 юли ще отговаря заместник-кметът Мария Добревска. Консултациите за съставяне на секционни избирателни комисии с партии и коалиции ще се проведат на 4 юни. “Ако може ще изпратим на РИК писмо организацията да си остане по същия начин, както е била, защото всички са свикнали на тази организация. Да не я променяме.”, каза Васил Узунов и добави, че техника и консумативи за изборите са подсигурени от страна на Общината.

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова каза, че са подготвени за изборите на 11 юли. “По същия начин ще протекат, както на 4 април. Ще пуснем писмо до РИК. Желаем по същия начин да ни бъдат доставени бюлетините – предния ден, не по-рано, тъй като по-рано ще ни бъде трудно с организацията на място.”, каза Цветислава Цветкова.

Виж също...

Loading...