От 35 населени места в Брезнишко само за още две се набират преброители за преброяването наесен

Почти за всички населени места в община Брезник са набрани преброители за предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд в страната, съобщиха за Zapadno.com от отдел “Статистически изследвания-Перник”.

В края на месец май от Националния статически институт стартираха допълнителна кампания по набиране на преброители и контрольори. Крайният срок е до 10 юни, като до момента единствено за брезнишките села Арзан и Гоз се набират преброители. За град Брезник и брезнишките села Бабица, Банище, Бегуновци, Билинци, Брезнишки извор, Брусник, Велковци, Видрица, Гигинци, Горна Секирна, Горни Романци, Гърло, Долна Секирна, Долни Романци, Душинци, Завала, Конска, Кошарево, Красава, Кривонос, Муртинци, Непразненци, Ноевци, Озърновци, Ребро, Режанци, Ръжавец, Садовик, Слаковци, Сопица, Станьовци и Ярославци са осигурени преброители.

Преброяването на населението и жилищния фонд в България ще се проведе в периода 7 септември – 3 октомври 2021 година, като ще премине на два етапа. Първият етап ще е чрез попълване на електронна преброителна карта по интернет от 7 септември до 17 септември. Вторият етап ще е чрез посещение на преброител на домакинствата в периода от 18 септември до 3 октомври.

Преброителите посещават и адресите, където хората са избрали сами да подадат данните си онлайн. На преброителя се предоставя кода, който потвърждава, че домакинството е ползвало онлайн системата.

Виж също...

Loading...