За почистване на храма в село Долни Романци се търсят около 4 – 5 човека, които да помогнат на кметския наместник

Акция по почистване на храм “Свети Николай” в брезнишкото село Долни Романци е на път да се случи, но за тази цел са необходими около 4 – 5 човека, предаде репортер на Zapadno.com.

Кметският наместник на село Арзан Стоян Михайлов, който отговаря и за селата Долни Романци, Гоз и Бабица, милее за храм “Свети Николай”. В наши дни от светата обител са останали стени, които са обрасли с храсти и тревна растителност. Преди няколко години мястото е почистено от Стоян Михайлов и други хора от района, но с течение на времето растителността отново е заела мястото, отредено за молитви в храма.

Сега кметският наместник търси и очаква помощ от доброволци, с които да почистят храма. В началото на месец април тази година Министерски съвет отпусна 24 780 лева за строително-ремонтни дейности на светата обител. Намеренията са с тези пари да бъдат изградени подпорни колони, които да предпазят стените от разрушаване и покрив над храма, поясни кметският наместник. Хора от Долни Романци са доволни от новината за отпуснатите пари за святото място. Прочетете още по темата в публикацията: Хора от село Долни Романци са доволни, че са отпуснати пари за възстановяване на храма.

Всеки, който желае да помогне за почистването, може да се обърне към кметския наместник в кметското наместничество в село Арзан, намиращо се на около 2 километра от храма в Долни Романци.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...