Община Брезник отговаря по телефона на въпроси за избирателните списъци и местата за гласуване

На телефон 07751 2014 главният специалист по ЕСГРАОН (единна система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението) от общинската администрация на Брезник ще отговаря на въпроси от жителите на община Брезник, които искат да се информират за избирателната секция и място, на което ще гласуват на предстоящите извънредни парламентарни избори. Контактът е публикуван на сайта на Общината, предаде репортер на Zapadno.com.

На разположение са също стационарен или мобилен телефон, който е безплатен и на него Главна дирекция „Гражданско регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) дава информация за избирателните списъци в цялата страна. За справка къде ще гласувате, трябва да изберете номер: 0800 1 4726 (0800 1 GRAO).

Същата проверка гласоподавателите може да направят и със кратко съобщение (SMS) на номер 18429. Номерът е единен и за трите мобилни оператора. Цената на SMS e 30 стотинки (0,25 стотинки без ДДС). В текста на съобщението се изписват единствено десетте цифри на единния граждански номер. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведеното ЕГН.

Още по-лесна е проверката по интернет. Който има желание и възможност, ще направи много бързо справка на адрес: www.grao.bg/elections. Списъците са налични също и на сайтовете на всяка община. Конкретно за Община Брезник те са достъпни като от главното меню се избере разделът „Избори 2021“.

Централната избирателна комисия уведомява, че избирателите, които желаят да гласуват по настоящ адрес, може да подават електронно заявление за гласуване по настоящ адрес без да се изисква електронен подпис, чрез страницата на Главна дирекция „Гражданско регистрация и административно обслужване“ на адрес: https://regna.grao.bg/.

Виж също...

Loading...