„Отивам до банката“… в Сърбия, в Брезник или Перник, тъй като Трън остава без банков клон от 1 юли

Някои се надяваха, че злощастното бъдеще на банковия клон в Трън ще му се размине. Други, отричаха новината, сякаш това ще спаси банковото дело в административния център на граничната община. Трети, обясняваха как онлайн банкирането е бъдещето и е въпрос на време всички да приемем, че живеем в 21 век с дигитални технологии. Четвърти, припомняха, че банковите операции в Трън са по-малко и от най-малкия квартален клон на която и да било банка в България. Тоест, няма логика да се поддържа бизнес на място, където просто няма бизнес. Имаше дори такива хора, които бяха на мнение, че местната и централната власт трябва да се намесят в решението на една частна фирма – каквато е банката – за да „я накарат“ да работи там, където не иска да работи.

Като се абстрахираме от комунистическите похвати, и се върнем към настоящето със свободния избор на свободния пазар, ще трябва да приемем хладнокръвно, че банка ДСК закрива своя офис в град Трън. Банкоматът остава, както първо Zapadno.com информира своите читатели в статията: Окончателно: Трън остава без банков клон, но има възможност за втори банкомат, ДСК в Брезник ще продължи да работи

Съобщение за настъпилата промяна вече е поставено на банковия клон в града с уточнение, че офисът затваря врати от 1 юли 2021 година. „Офис „Трън“ се обединява с Финансов център „Перник“ на Банка ДСК“ пише в съобщението. Промяната е обяснена със стремежа да се предоставят по-модерни банкови продукти и по-бързо и професионално обслужване. Освен че не е изгодно да се поддържа този офис, обяснението може да означава също, че в този клон служителите не са на нужното ниво по отношение на бързина и качество на работата.

На разположение остават банкомата, онлайн услугите на банката и клоновете в близките градове. Това са Брезник и Перник, които се намират съответно на 27 и 47 километра от центъра на Трън. От тази гледна точка, ако е необходим реален банков клон за живеещите в Слишовци или Стрезимировци, например, по-близо им е банката в Сурдулица, отколкото банката в Перник. На 20 километра по-близо им е сръбският град, отколкото българският областен център.

Виж също...

Loading...