Пожелание за рожден ден: Честни избори и превенция на купуването на гласове в област Перник

На 4 юни назначеният от служебното правителство областен управител на област Перник ще посрещне рождения си ден на най-високия държавен пост на местно ниво. Доктор Симеон Василев навършва 64 години. За празника си пожелава най-доброто, което ще остане след него, да е провеждането на честни избори.

Пред репортер на Zapadno.com доктор Василев разказа, че очакванията му за изборния ден на 11 юли в област Перник са оптимистични. “По моя информация изборите, които се проведоха на 4 април са преминали при една добра организация. Надявам се това да бъде и на 11 юли.”, сподели той. Най-важното за предстоящите извънредните парламентарни избори според него е превенцията на купуването на гласове.

„Мотото на тези избори е „Честни избори, без купуване на гласове“. Доколкото зависи от мене, ще предприема всякакви действия, за да не допуснем това явление, което опорочава всички проведени избори.”, обясни доктор Василев.

На въпрос нa Zapadno.com относно евентуални затруднения за гласоподавателите в малките населени места, които ще гласуват машинно, областният управител каза, че се надява да няма такива: “Надявам се хората да не срещнат трудности и именно във връзка с машинното гласуване пак предлагам да се премине към предварително обучение, ако мога така да се изразя. Да се разбере каква е методологията на това гласуване и всеки един гласоподавател да бъде персонално запознат с начина, по който трябва да гласува.”

С тези очаквания и амбиции доктор Василев ще посрещне личния си празник. Сайтът Zapadno.com го поздравява и му пожелава да се сбъднат неговите желания всички институции да обединят силите си в името на целта да се постигне достоверност и доверие в изборния процес!

Виж също...

Loading...