5 теми за размисъл на областния управител преди деня за размисъл на избирателите в Брезнишко и Трънско

Символичен подарък получи днес областният управител на рождения си ден. Най-добронамерено екипът на Zapadno.com му подари сборник с 5 статии от сайта, които представят 5 наболели проблема в общините Брезник и Трън.

С пожелание да е жив и здрав и с много енергия да разрешава проблемите пред хората, предложихме на неговото внимание 5 теми за размисъл. Те също са и теми за предприемане на спешни действия. В оставащите 5 седмици до изборите на 11 юли, представителят на държавата на областно ниво може да се запознае с предложените статии и да направи нещо за разрешаването на проблемите в тях. Дори и да не се намери разрешение изцяло, поне да направи някакви стъпки в тази посока.

На празника си областният управител Симеон Василев покани журналисти, за да се срещне с тях по повода в неофициална и непретенциозна среда. Чудесен човешки жест, за който го поздравяваме, но на рожден ден не се ходи с празни ръце и в тази връзка имахме възможност да му подарим сборник с важни въпроси от Брезник, Трън и околните им села. Трудна беше селекцията на темите, но безспорни фаворити бяха въпросите, касаещи водоснабдяването и незаконните сметища в двете общини.

Така в сборника влязоха публикациите: Само 3 незаконни сметища в Трънско и 2 в Брезнишко откриха екоинспектори при извънредни проверки (прочетете публикацията като натиснете тук), Малките трънски села са независими от ВиК – изчезват сметките, спира поддръжката, остават проблемите (прочетете публикацията като натиснете тук) и Община Брезник е най-засегнатата от проблеми с водата при засушаване във високите части на села (прочетете публикацията като натиснете тук).

Последните две теми предпочетохме да са свързани с две емблеми, които са много значими за населението и към тях има голяма гражданска активност. Така за Трънско обърнахме внимание на темата: 200 хиляди лева са необходими за възстановяването на кулата камбанария в трънското село Слишовци (прочетете публикацията като натиснете тук). А за община Брезник припомнихме една често „претопляна“ тема, която не намира желаното развитие: „Държавата може да финансира проект за Античния комплекс край село Гърло още догодина“ (прочетете публикацията като натиснете тук).

Прочетете повече за това какво си пожела сам на себе си областният управител в статията: Пожелание за рожден ден: Честни избори и превенция на купуването на гласове в област Перник.

Виж също...

Loading...