Поучителна история от Брезник: Как изгубено кученце от кофа за боклук се озова при стопаните си

Много често ни се повтаря да бъдем добри, учтиви и любвеобилни. Благодарение на тези добродетели в ситуации на изпитание можем да помогнем. Така се е случило и с изгубено кученце от град Брезник, което с помощта на добри хора отново ще е стопаните си. Всичко с четириногото се случва в рамките на няколко дни, разказа за Zapadno.com Гергана Пожарски, която е позната сред брезничани с участието си в Училищното настоятелство и активността покрай благотворителни каузи.

За историята на куче в боклукчийско кошче, а не в чекмедже, разказа Гергана Пожарски в социалната мрежа Фейсбук. Всичко започнало в средата на седмицата, когато кученцето изчезнало от двора на семейство в Брезник. В четвъртък дъщерята на Гергана Пожарски случайно открила изгубеното четириного в кошче за боклук до входа на спортен комплекс “Чорни” в града. При намирането му кученцето не е издавало нито звук, тъй като било стресирано и обезводнено. “А да бъдеш затрупан от отпадъци и след това изсипан в боклукджийски камион и размазан между миазми на сметището е край, който никое живо същество не заслужава.”, писа Гергана Пожарски в историята. От публикацията и, съпроводена със снимки, става ясно че четириногото е приютено в дома и. “Не мога да се сетя нито една основателна причина, този прекрасен бебок да бъде изхвърлен като боклук.”, сподели още Гергана Пожарски.

Историята е споделена във Фейсбук с цел да се открие човек, който би могъл да се грижи за намереното животно. Впоследствие късно снощи стопаните разбират от своя приятелка за откриването на домашния им любимец. Днес кучето ще бъде предадено на стопаните му в Брезник, а Гергана Пожарски желае с тази история да се даде пример и на други хора, които когато открият безпомощно живо същество, да му помогнат.

Правете добро, мислете добро, за да ви се връща добро.

Снимка: Гергана Пожарски

Виж също...

Loading...