ПР-експерт ще ръководи до изборите ключови сфери за област Перник

На крехки дамски плещи ще тежи отговорността за ключови сфери в област Перник с натрупани сериозни проблеми. Това реши областният управител доктор Симон Василев като възложи на неговия заместник Ива Василева ресорите: „Енергетика“, „Икономика“, „Земеделие“, „Труд и социална политика“, „Демографска политика“, „Правосъдие“, „Международни отношения“, „Европейски фондове“ и „Туризъм“. От пресцентъра на Областната управа съобщиха за сферите на влияние на новоназначения заместник. Репортер на Zapadno.com припомня, че подготовката на извънредните парламентарни избори е основен фокус на служебното правителство, което беше назначено от президента на Република България.

Служебният министър-председател назначи нови областен управител и заместник-областен управител, като последното назначение се случи точно преди една седмица. Най-малко до изборите областта ще се ръководи от тях, а ако не се сформира редовен министерски съвет, службата им на държавна длъжност може да се удължи още повече. За заместник на областния управител на Перник доктор Симеон Василев беше назначена Ива Борисова. Заместникът Иво Иванов от предишния състав на политическия кабинет запазва мястото си.

При разпределението на отговорностите голямата отговорност по ключови ресори са възложени на 38-годишната, единствена дама сред тях. Ива Борисова е завършила специалност „Връзки с обществеността“ (известна също като ПР). Трудовата й дейност започва в дирекция „Бюро по труда“-Перник във филиала, който отговаря за общините Земен и Ковачевци. По-късно професионалният й път продължава в Община Ковачевци. В управлението на област Перник идва от позицията на секретар в кабинета на кмета на Ковачевци.

„Общинската администрация в Ковачевци ми е дала най-ценния професионален опит. Всичките си познания ще приложа в Областна администрация Перник – провеждане на избори, административна дейност и контрол“, казва при представянето си Ива Борисова, цитирана на сайта на областната управа.

Ценният опит в една от най-малките общини в България (по площ и население) е описан на сайта на Ковачевци и включва деловодство и документооборот, както и стопанисване на сградния фонд. В името на успеха на област Перник се надяваме теми като енергетиката, правосъдието и международните отношения на областно ниво да се отдават на новия ПР-управленец.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...