Трънчанин ще рисува живопис по време на пленер с известни художници в града на липите Стара Загора

От 9 до 16 юни Стара Загора ще бъде домакин на XXV-то издание на традиционния пленер по живопис „Дружба“‘2021. В продължение на седмица седем известни художници ще създадат неповторими творби в Града на липите. Организатор на проявата е представителството на Съюза на българските художници в града, с подкрепата на Община Стара Загора, съобщиха от общинския пресцентър.

За участие са поканени български и чуждестранни творци, сред които е и Николай Стойчев. Той е роден през 1957 година в град Трън. Николай Стойчев започва търсенията си в изкуството, като ученик по художествено проектиране на текстил и продължава обучението си в специалност „Скулптура“ в Национална художествена академия в град София. През лятото на 1988 година е официално поканен от Художествената организация на Община Волос, Гърция, за да представлява страната в Международния симпозиум по скулптура.

Няколко месеца след това скулпторът отново е поканен във Волос, за да организира ателие по скулптура и да преподава в училището по приложни изкуства на Община Волос. Оттогава той живее и работи в Гърция и България. Член е на Съюза на българските художници и на Съюза на гръцките художници.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...