Производител на брезнишки кочове за разплод ще работи като депутат от името на демократичната общност

Ценител на брезнишката овца е намерил място в листата на „Демократична България“ за област Перник. На предпоследно място – под магическия номер 7, в борбата за депутатската скамейка се впуска Венцислав Евгениев, предаде репортер на Zapadno.com.

Евгениев е производител на кочове за разплод от породата „брезнишка овца“. Има семейна ферма и открито признава за симпатиите си към животните, които носят името на град Брезник. За това съдим по негово интервю, публикувано в края на миналата година на сайта www.ovce-kozi.com. Пред списание “Животновъдство BG” фермерът от село Лесковец разказва за отглежданите от него животни. „И още да подчертая, участвам в работата по възстановяването на Брезнишка порода овце, това не е ли ценно за държавата?“ – казва кандидат-депутатът в интервюто си. „Най-много ценя Брезнишката порода, от местните тя е най-старата. От нея произлизат много породи. Още дядо ми е казвал – тая порода е най-стара, устойчива, не боледува, лесно се гледа, млякото и месото ѝ са хубави.“

След фермера, последен в листата на партията за 11 юли, е Владимир Русев. Едно емблематично име за обединението „Демократична България“ в област Перник, но от подгласник на водача в листата при предните избори, сега отива на последно място в състезанието за народния вот. Разбира се, преференциите могат да отредят друга съдба на всеки кандидат за депутат, но това е най-впечатляващата промяна в листата на демократите, които днес заявиха лицата си в Районната избирателна комисия. Повечето имената се повтарят от изборите през април. С изключение на водача Зорница Стратиева, всички други са си сменили мястото по скалата на партийните предпочитания. Нови имена са само Георги Недев и Венцислав Евгениев.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...