Сцената на читалището в Ноевци ще придобие по-свеж вид за 90-годишния си юбилей

Тази година народно читалище “Пробуда-1931” в брезнишкото село Ноевци ще отбележи 90 години от основаването си. Сцената в читалищния салон ще придобие по-приветлив вид за юбилея, съобщиха за Zapadno.com от читалището.

Предвижда се честването на кръглата годишнина да се случи в края на месец септември. До есента на сцената ще бъдат подменени страничните ръкави и задния фон. Това ще се случи чрез спечелен проект от мината в Брезник. Проектът е на стойност 1 500 лева, поясниха от читалището. Последното културно събитие в салона е било през 2019 година.

Освен с тази придобивка посетителите на салона ще бъда посрещани и от около 50 претапицирани седалки с пари от държавното финансиране за читалища. Преди 20 години е бил извършен частичен ремонт на седалките в читалищния салон, които наброяват общо 360.

През месец март тази година от дъщерното дружество “Трейс Рисорсиз”, което е част от структурата на “Асарел-Инвестмънт” съобщиха, че освен читалището в Ноевци, ще бъдат подкрепени местният футболен клуб и основното училище.

Виж също...

Loading...