Млад брезничанин е трети в листата на Мая Манолова, Петър Москов залага на по-улегнал местен представител

Младият брезничанин Иван Боянов е кандидат за депутат в листата на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ за област Перник, научи Zapadno.com. От регистрациите в Районната избирателна комисия е видно, че и друг представител на Брезник е номиниран за парламента. От партийното обединение с участието на КОД отново издигат Петър Божков на пето място в листата си.

Иван Боянов е на 26 години. След брезнишкото училище “Васил Левски” завършва гимназията “Симеон Радев” в Перник, а по-късно и специалност „Право“ е Университета за национално и световно стопанство. В момента работи в счетоводна кантора в Брезник и планира да запише втора магистратура по счетоводство.

Студентски стаж го среща с Мая Манолова. Докато учи е трупал практически опит именно при омбудсмана на Република България, когато тя заемаше тази длъжност. “Видях много пропуски, които съществуват и видях, че има хора, които са готови да се борят”, споделя кандидатът за депутат от Брезник. “Искам да променя ситуацията, защото в Брезник като един малък град се познаваме и знаеме трудностите, през които средният българин минава. Бавната държавна администрация може да бъде променена. Бих искал, ако мога, да бъда промяната към по-добро.”, казва Иван Боянов.

На друг – по-зрял мъж, залага консервативното обединение, в което участва партията на бившия здравен министър Петър Москов. КОД отново включват Петър Божков в листата си, като този път е на пето място. Партията се явява като част от колация: „Национално обединение на Десницата – КОД, БЗНС, БДФ, СЕК“. За самия Божков може да се каже, няма нужда от представяне, тъй като е добре познат брезничанин, с активна гражданска позиция и активна обществена дейност.

В публикацията са използвани снимки на Иван Боянов и Петър Божков

Виж също...

Loading...