Общинските съветници на Брезник се обявиха срещу модела за реформа на съдилищата

Общински съвет-Брезник прие декларация, в която изразява становище срещу модел № 4 за реформа на съдебната карта, предаде репортер на Zapadno.com.

По-рано днес Общинският съвет на Брезник проведе извънредно заседание с една точка в дневния ред – декларацията срещу предложението за съдебна реформа. С 11 гласа “за” общинските съветници подкрепиха декларацията. Документът ще бъде изпратен до Висшия съдебен съвет, поясни за Zapadno.com председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков.

Сред предложенията в модел № 4 са преминаване на съдиите от Районни съдилища към Окръжните съдилища, а съдии от Окръжните съдилища да преминат на работа като апелативни. По подобен начин преди 2 години бяха трансформирани Районни прокуратури в страната сред, които и тези в Брезник и Трън.

Преди 2 месеца читателите на Zapadno.com научиха, че съдиите от Районните съдилища в Брезник и Трън са се включили в подписка срещу спорния модел за реформа на съдебната карта.

По инициатива на Общински съвет-Брезник в града стартира подписка, в която брезничани могат да се включат. Подписката подкрепя становището на местните старейшини срещу модел № 4 и може да бъде открита в няколко търговски обекта в Брезник.

Виж също...

Loading...