Пари има, хора няма, за да се разчисти забравеният храм в село Долни Романци – СНИМКИ

Само кметският наместник и двама доброволци се отзоваха на призива за почистване на храма “Свети Николай” в брезнишкото село Долни Романци. Акцията се състоя в края на миналата седмица. Репортер на Zapadno.com предаде, че време, собствени средства и енергия отделиха мъж и жена, редом със Стоян Михайлов – представителят на Общината, отговарящ за селата Арзан, Бабица, Гоз и Долни Романци.

През месец април тази година Министерският съвет отпусна 24 780 лева за строително-ремонтни дейности на храма. В края на миналата работна седмица селото е посетено от духовни лица от област Перник и технически ръководител, за да огледат мястото.

След посещението кметският наместник Стоян Михайлов се заел да разчиства храстите, тревите и прорасналите дръвчета около стените на храма. На следващия ден на помощ се притекли двама доброволци – мъж и жена. За акцията апел беше отправен в брезнишка Фейсбук група и чрез страниците на Zapadno.com, но накрая само трима души почиствали около светата обител. В продължение на два дни са разчистени зелени отпадъци, които са изкарани от района на гробищата, където се намира храмът.

Предстои да стартират строително-ремонтните дейности по църковната сграда.

Разгледайте снимки след почистването на храма в село Долни Романци:

Виж също...

Loading...