Собственикът на хотел “Ерма” пред Zapadno.com: Пандемията, но и липсата на персонал са причина за затварянето

Надпис за временно преустановяване на дейността посреща от входа на хотел “Ерма” в град Трън. Според написаното най-големият хотел в пограничната община и ресторанта към него временно не работят. Това показва и справка в Националния туристически регистър, според която хотелът в центъра на град Трън няма активно удостоверение за регистрация, като последното такова е било със срок до 17 юни 2020 година. Репортер на Zapadno.com потърси собственикa на хотелa Васил Василев, за да запознае своите читатели с причините за временното затваряне.

През 2020 година множество сфери на бизнеса в страната и зад граница претърпяха затруднения, поради пандемията от коронавируса. Създалата се ситуация не подмина и хотел “Ерма”, но и липсата на персонал също е изиграла роля за затварянето. “Пандемията е на първо място. Сега нещо сме тръгнали да възстановяваме нещата, то пък няма никакви хора за работа. Няма персонал.”, каза собственикът на хотела Васил Василев.

В началото на 2018 година Васил Василев открито изрази позицията си срещу високите данъци за бизнеса в Трънско. Прочетете още по темата в публикацията: Собственикът на хотел “Ерма”: Високите местни данъци и такси в Община Трън са една от причините да не се развива бизнес в Трънско. Няколко дни след това позицията на местния предприемач не се е променила. “Данъкът е чувствително висок, особено пък за тук.”, каза той към днешна дата.

За състоянието на туризма в Трънско неговото мнение е, че не е добро. “Няма хора, които да работят в тази сфера. По принцип няма никакви хора. Това, което е останало, е назначено в Общината, да почистват площада и други кадри няма.”, каза Василев. Той е скептичен към развиването на хотелиерски бизнес в пограничната община, тъй като няма кой да поеме работата. “Ние сме хотел. Нито има сервитьори, нито готвачи, нито рецепционисти. Независимо за какви пари става въпрос.”, коментира собственикът на хотела. Наемането на работна ръка от съседна Сърбия също не е вариант, тъй като работните визи се явяват като проблем.

Виж също...

Loading...