„Българските патриоти“ залагат на същия кандидат от Трън, а бившият кандидат за кмет от ВМРО днес е при Цветанов

Въпреки незавидния си резултат на предишните избори както в Трън, така и в цялата област, политическата партия ВМРО отново залага на Десислав Банков като кандидат за народен представител. Поставен е на четвърто място в листата, с която ВМРО се явява на изборите. Този път са в обединение заедно с НФСБ и ВОЛЯ под името „Българските патриоти“, предаде репортер на Zapadno.com.

Трънчанинът отдавна е част от лицата на ВМРО. На последните местни избори беше водач на листата за общински съветници. Тогава предизборното му обединение спечели 141 гласа. На старта на кампанията през 2019 година Банков сподели пред репортер на Zapadno.com, че е част от политическия живот дълги години и по негови думи е един от учредителите на местната структура на политическа партия ГЕРБ. “Идеята беше съвсем друга – да спасим града по някакъв начин, но се получи точно обратното. Аз съм такъв човек, който не търпи такива неща. Когато преди 12 години свалихме БСП от власт трябваше съвсем друго да стане, а то какво стана…”, сподели Десислав Банков.

Преди година и половина Банков беше водач на листата за общински съветници, а веднага след него стоеше името на Александър Алексиев. Именно Алексиев беше кандидат за кмет на ВМРО в Трън.

Днес, през 2021 година, на изборите за парламент Алексиев е отново втори в листата, но този път е в листата на „Републиканци за България“ – партията на бившия председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Виж също...

Loading...