Община Трън пита ЦИК как на 11 юли да гласуват избиратели със сгрешени адреси

Община Трън и още две общински администрации от област Варна са отправили запитвания към Централната избирателна комисия относно гласуване на избиратели с „непълни адреси“, с така наречените „сгрешени адреси“, както и със „служебно заличени адреси“ в изборите за народни представители на 11 юли 2021 година, научи Zapadno.com.

При произведени предходни избори пред Централната избирателна комисия многократно са поставяни въпроси, свързани с гласуването на избиратели с с „непълни адреси“ и „служебно заличени адреси“. По темата комисията е взела решение общинските администрации да впишат на ръка в избирателните списъци всички избиратели с „непълни адреси“, с така наречените „сгрешени адреси“, както и със „служебно заличени адреси“, които имат избирателни права и не фигурират в отпечатаните избирателни списъци. Това вписване да бъде извършено преди предаването на избирателните списъци на секционните избирателни комисии. Ако тези избиратели са вписани в списъците на заличените лица на това основание, след дописването им в избирателните списъци да бъдат заличени служебно от общинската администрация от списъците на заличените лица, става ясно от решението на Централната избирателна комисия.

В случай че не фигурират в избирателния списък, тези избиратели да бъдат дописани в изборния ден от секционната избирателна комисия в допълнителната страница на избирателния списък (под черта), след което да бъдат допуснати да гласуват, поясняват още от Централната избирателна комисия.

Виж също...

Loading...