Трънчанин е удостоен за дарител на 2020 година на Държавен архив-Перник с документи, свързани с бежанци и потомците им от Трънско

Трънчанинът Стоян Томов е удостоен с грамота от Държавен архив-Перник за ценно дарение, което направил през 2020 година, научи Zapadno.com.

В деня на международния ден на архивите, от Държавен архив-Перник връчиха ежегодни грамоти на номинираните за читател, приятел/партньор и дарител за предходната година. “Изминалата година премина под знака на пандемия със затворена за определени месеци читалня, обслужване през електронните услуги на Държавна агенция „Архиви“, онлайн популяризаторска дейност и лишена откъм събития.”, съобщиха от Държавния архив в Перник.

Сред удостоените с грамоти е Стоян Томов. Той получава грамота в категорията за дарители на Държавния архив за 2020 година. Признанието му е вследствие на дарени документи от дейността на Културно-просветно дружество на бежанците и техните потомци от Трънско. През есента на миналата година трънчанинът дари устави, програми, отчетни доклади, списъци на строителни работници – дюлгери, информация за летовище „Ерма“ и други документи. Прочетете още по темата в публикацията: Дядо Стоян от Трън дари на Държавен архив-Перник документи и снимки на дружеството на бежанците и техните потомци от Западните покрайнини.

Снимка: Държавен архив-Перник

Виж също...

Loading...