Бъдещи театрали сформираха нов училищен клуб в Брезник, за първата изява репетират два скеча

Нов клуб по извънкласна дейност е сформиран в брезнишкото средно училище “Васил Левски”, предаде репортер на Zapadno.com.

Клубът е сформиран наскоро и носи творческото име “Талантино”. Негов ръководител е преподавателят Симона Рангелова-Павлова, която е позната сред брезничани и с артистичните си изяви в читалищния театът и група “Ди Джампи”. В клуба 7 ученици се упражняват да бъдат артисти.

Театралната група е сформирана преди дни след като учениците и преподавателят им научили, че предстои второ издание на фестивала на детското творчество “Видовденчета”. “Измислих името заради участието във “Видовденчета”. Иначе не се занимаваме постоянно. Но се надявам да се развие и да имам достатъчно време да правим повече неща.”, сподели ръководителят на театралната група “Талантино” и преподавател Симона Рангелова-Павлова.

Учениците-артисти ще изиграят на сцената на фестивала два скеча – “Чедото” и “Ученически неволи”. Театралната група вече провежда репетиции, за да се представят добре. Прочетете още по темата в публикацията: Трънски деца пристигат в Брезник за фестивала “Видовденчета”, който събира 222 участници на Бърдото.

Виж също...

Loading...