Над 9 хиляди лева са стрували сметоизвозването и сметосъбирането от Брезник и селата за миналата работна седмица

Трета седмица общинската администрация на Брезник оповестява информация за количеството на извозените отпадъци от контейнери и кофи в града и брезнишки села, видя Zapadno.com от сайта на Общината.

Кампанията по информиране е във връзка със зачестили въпроси относно честотата на сметоизвозването и сметосъбирането на територията на община Брезник. В справката пише, че за периода 31 май – 4 юни от град Брезник и селата са извозени общо 65,700 тона отпадъци до Регионалното депо в Перник. За този период платените такси на депото са в размер на 2 980 лева и 62 стотинки. Други 4 103 лева и 2 стотинки пък са платени за отчисления съгласно челн 60 и член 64 от Закона за управление на отпадъците. За миналата работна седмица изразходваните средства за гориво и заплати са изплатени 2 522 лева. Общата сума за сметоизвозването и сметосъбирането от Брезник и селата за миналата работна седмица е в размер на 9 605 лева и 63 стотинки.

Справката показва още, че най-много количество отпадъци са извозени на 2 юни от град Брезник или общо 9,420 тона. В същия ден другият сметосъбиращ камион е извозил от села в общината общо 4,440 тона. Най-малко количество отпадъци са извозени до Регионалното депо в Перник на 3 юни – 3,360 тона, които са събрани от брезнишки села.

Виж също...

Loading...