Благотворителност и известни певици на фестивала “Видовденчета” на Бърдото

Народните певици и водещи на фолклорно предаване по радиото Ива и Ева Валентинови, които са с корени от Брезнишко, ще са сред официалните гости на фестивала на детското творчество “Видовденчета”, съобщиха за Zapadno.com организаторите.

Ива и Ева Валентинови са потвърдили, че на 20 юни ще са сред зрителите на фестивала, а вероятно може и да изпълнят песен на сцената. Те са като патрон на “Видовденчета” от самият замисъл на фестивала отпреди няколко години, споделиха от Училищно настоятелство “Васил Левски”.

Тазгодишното събитие на Бърдото ще се включи в благотворителната кампания за набиране на средства за 17-годишната Цвета Страхилова. Оторизирани лица ще пристигнат на фестивала с дарителски кутии, в които всеки може да помогне за операцията на момичето.

Около сцената на “Видовденчета” ще функционират ателиета за сръчни ръце, където деца ще могат да изработват предмети от материали като например дърво, камък, мъх, прежда и други. Прочетете още по темата в публикацията: Трънски деца пристигат в Брезник за фестивала “Видовденчета”, който събира 222 участници на Бърдото.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...