Инспектори по храните тръгват на проверки по цехове за производство и обекти за продажба на сладолед

От утре, 14 юни, от Българска агенция по безопасност на храните започват извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Предприятията за производство ще бъдат проверявани до 30 юни, а до 30 септември ще се проверяват търговските обекти като колички, щандове на открито, подвижни обекти и други за продажба на сладолед без предварително опаковане.

В производствените предприятия инспекторите от дирекция „Контрол храни“ ще проверяват суровините и материалите, използвани за направата на сладолед, както и етикетирането на готовия продукт и ще бъдат вземани проби за лабораторни изследвания.

В обектите за продажба Българска агенция по безопасност на храните ще инспектира хигиенните условия за продажба на сладолед и спазване на условията за съхранението му. Ще се проверява и дали търговците предоставят на потребителите задължителните данни за наличие на вещества или продукти, които могат да станат причина за проява на алергии.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...