Ежеседмичните проверки на млечни продукти в търговската мрежа са възстановени, инспектори търсят продукти-ментета

Българска агенция по безопасност на храните възстанови ежеседмичните проверки на млечни продукти в търговската мрежа, които бяха ограничени заради епидемичната обстановка в страната, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Комисия, съставена от представители на трите млекопреработвателни асоциации в България (Асоциация на млекопреработвателите в България, Национална асоциация на млекопреработвателите и Българска асоциация на млекопреработвателите), Комисия за защита на потребителите, Асоциация “Активни потребители” и инспектори от Българска агенция по безопасност на храните, взе проби от шест марки сирене (краве, овче и козе), две проби кашкавал и една от салата “Снежанка”.

Пробите ще бъдат изследвани по физикохимични показатели и за наличие на немлечни мазнини. Резултатите от изпитванията ще бъдат готови в рамките на 10 дни. Пробовземането се извършва ежеседмично, като на ротационен принцип представителите на институциите в комисията предлагат обект от търговската мрежа, който да бъде проверен. Всеки представител избира продукти, които да бъдат взети за изпитване.

Снимка: Българска агенция по безопасност на храните – пресцентър

Виж също...

Loading...