Как се гласува с машини: Опитайте лично чрез сайт, който позволява да се подготвим за предстоящите избори

Голям стрес за хората, които нямат опит, може да е задължителното гласуване с машини на предстоящите избори на 11 юли. Затова редица доброволци направиха симулации, които стават достъпни до все повече избиратели. Възможност за пробно гласуване вече е свободно достъпно в интернет чрез симулатори за машинно гласуване, предаде репортер на Zapadno.com.

Въпреки призивите за широко популяризирани на машинното гласуване и идеите за демонстрация на вота с електронни устройства, досега няма лесен начин гласоподавателите от общините Брезник и Трън да се докоснат до новия начин за избор на народни представители. Очаквахме улеснение за гражданите и информационна кампания от Областната управа, от местната власт, от Централната избирателна комисия или от Регионалната избирателна комисия. Докато чакаме, Zapadno.com предлага на своите читатели сами да проверят какво представлява машинното гласуване и всеки, който има желание да помогне, може да покаже на своите по-възрастни роднини, съседи или колеги как се гласува. Използвайте линка на адрес: https://vote.bss.design.

Важно уточнение е, че в пробното гласуване от този сайт не са посочени имена на партии. Симулацията представлява копие на процеса на гласуване и цели просто да демонстрира принципа на работа, не да отбелязва реални предпочитания за политическа сила. Докато тренирате гласуването, ще можете да изберете произволна партия, както и въображаема преференция, с цел да видите какво представлява всеки екран и да се ориентирате какви са възможностите за действие при реалното машинно гласуване.

Виж също...

Loading...