Спортът в град Брезник се увеличава с школа по тенис с професионални треньори

Професионални треньори по тенис стартират тренировки в град Брезник. Първата спортна изява ще бъде този петък на тенис корта в двора на брезнишкото средно училище “Васил Левски”, предаде репортер на Zapadno.com.

Тренировките ще се водят от Боряна и Асен Кукушеви. Двамата са треньори по тенис от 25 години. Провеждат обучения също и в съседната община Перник. Школата в Брезник ще бъде част спортен клуб “КТК България”. Заниманията ще стартират с една група, съставена от 6-ма ученици. Към първата тренировка могат да се присъединят хора от всякакви възрасти, като амбицията на организаторите е да се съставят няколко групи. “В петък ще направим селекцията и ще разделим групите, тъй като се оказа, че има деца, които са на различна фаза на обучение. Ние нямаме ограничения, поради простата причина, че съм и професионален треньор по мини тенис, освен по тенис. Имаме възможност да тренираме и по сега набиращия скорост в България кардио тенис (фитнес тенис). Така че предполагам ще имаме група и по кардио тенис, но това ще го уточним в петък, защото той е предимно за възрастни.”, сподели Боряна Кукушева. Тя поясни, че графикът ще се съобразява и с метеорологичните условия, тъй като тренировките се провеждат на открит тенис корт.

Семейството тенисисти работят също по издаването на книга за 95-годишнината от началото на организираните тренировки по тенис в Перник.

Виж също...

Loading...