Поляните край Църногорския манастир ще се огласят за събора “В сърцето на Граово”

Напук на пандемичната 2020-та тази година ще се проведе Църногорски събор “В сърцето на Граово”. Миналогодишното издание беше в готовност да се проведе, но поради ограниченията, свързани с коронавируса, събитието бе отменено. От покана от Управителния съвет на “Обединени български животновъди” научаваме, че на 3 и 4 юли 2021 година на поляните край Църногорския манастир над село Гигинци ще се проведе трето издание на “В сърцето на Граово”.

“За всички вас, нашите гости, ще направим курбан, който ще раздадем за здраве и берекет в събота на 3-ти юли. Всеки ще може да опита и от двете чевермета, които ще завъртим, а ако сте участник в животновъдната изложба на автохтонни породи селскостопански животни, ще ви очакват награди и грамоти.”, отбелязват от “Обединени български животновъди” в поканата си.

Очаква се на Църногорския събор своя продукция да изложат майстори на млечни продукти и пчелари. На събора специални гости ще са изпълнителите от ансмабъл “Филип Кутев”, както и ансамбъл “Граовска младост, оркестър “Средец” и ансамбъл “Граово”.

До дни предстои да стане ясно каква ще бъде пълната програма на Църногорския събор, кои са организаторите и други подробности.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...