Подпомагането на сметосъбирането в Брезнишко ще се забави, Общината отново търси нов сметоизвозващ камион

Нова обществена поръчка за закупуване на специализиран автомобил за сметосъбиране и сметоизвозване обяви Община Брезник. Причината за обявяване на нова поръчка е, че предишната е прекратена, предаде репортер на Zapadno.com.

Припомняме, че през месец май тази година Общината обяви обществена поръчка за нов автомобил за сметосъбиране и сметоизвозване. Прогнозната стойност беше 200 000 лева без включен ДДС или 240 000 лева с ДДС – колкото е и в новата поръчка. Характеристиките за машината са същите.

По първата процедура е кандидатствал само един кандидат – бургаската фирма “Екоджен” ООД. След като фирмата е подала офертата си, не е представила на Община Брезник ключ за декриптиране. Тоест, комисията от Общината, която е трябвало да разгледа офертата, не е могла да отвори криптирания файл. Криптирането се прави за защита на информацията, но без ключ, същата не може да бъде прочетена от никого, дори от тези, за които е предназначена – в случая Община Брезник. Това е и причината комисията да приеме, че няма оферта за разглеждане и е прекратила процедурата. Съответно, пусната е нова процедура, която е с дата от 14 юни.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...