За 8 хиляди лева библиотеките в Брезник, Трън и брезнишките села Бегуновци, Велковци, Кошарево, Ноевци и Долна Секирна ще се обновят

Проекти на 7 библиотеки към читалища в общините Брезник и Трън са одобрени за финансова подкрепа по програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност”, предаде репортер на Zapadno.com.

Над 8 хиляди лева е общата сума на финасовата подкрепа, която ще получат библиотеки към 2 градски и 5 селски читалища в Брезнишко и Трънско. Списъкът на изданията следва да е съобразен с размера на предоставената финансова подкрепа по проекта и при спазване на член 8, алинея 2 и член 9, алинея 1 и алинея 2 от Правилата за реализиране на проекти за финансова подкрепа на библиотеките при обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници по програмата. При необходимост от замяна на заглавия списъкът на изданията следва да бъде актуализиран, съгласно определени условия, поясниха от Министерство на културата.

Обновяване на фондовете ще бъде извършено за библиотеките към читалищата в град Брезник, град Трън и брезнишките села Бегуновци, Велковци, Кошарево, Ноевци и Долна Секирна. Общата стойност за обновлението на фондовете на библиотеките към читалищата е в размер на над 8 300 лева. Около 1 200 лева е сумата, която е отредена за всеки един от проектите на седемте читалищни библиотеки в двете общини. Най-малката сума е за библиотеката към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” – 1 079 лева и 83 стотинки. Най-голямата сума за обновление на фонд е за библиотеката към народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна – 1 240 лева и 56 стотинки.

Виж също...

Loading...