Спешни медици от област Перник усвоиха нови теоретични и практически знания

Тази седмица, в рамките на петдневно обучение по проект нови теоретични и практически знания усвоиха екипи от центровете за спешна медицинска помощ в Габрово, Враца, Ловеч, Перник, Пловдив, Русе, Търговище, Хасково, Шумен и София, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Проектът предвижда чрез курсове, провеждани в Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ, надграждащи  знания и умения за работа със спешни пациенти да получат всички (близо 7 000 души) ангажирани в системата на спешната медицинска помощ. Лектори са доказани български лекари с различни медицински специалности и дългогодишен опит.

В изпълнение на проекта в Националния център за обучение и квалификация са доставени и въведени в експлоатация специализирани медицински манекени/симулатори, както и необходимото за провеждането на обученията офис оборудване и обзавеждане. Отново по линия на проекта всички 170 филиали на 27-те центъра за спешна медицинска помощ в страната вече са оборудвани с нови компютърни конфигурации.

Снимка: Министерство на здравеопазването – пресцентър

Виж също...

Loading...