Стар водопровод в село Лева река ще бъде подменен с полиетиленови тръби с дължина 1 000 метра

Фирма ще трябва да достави нови полиетиленови тръби Ф75 с дължина 1 000 метра за ремонт на водопровода в трънското село Лева река. Това изискване и още са записани в обществена поръчка, която Община Трън обяви, предаде репортер на Zapadno.com.

Подмяна на част от водопроводна мрежа на село Лева река се налага, тъй като съществуващият водопровод, чрез който селото се захранва с питейна вода, е значително остарял и е необходимо част от него да бъде заменен с нови полиетиленови тръби. Фирмата, която ще работи на терен, ще трябва да извърши следното: трасе (подход) за водопровода, изкоп с обем 620 кубически метра, ръчен изкоп за подравняване с обем 45 кубически метра, пясъчна подложка от фракция (0,5) с размер 110 кубически метра, доставка и полагане на нови полиетиленови тръби Ф75 с дължина 1 000 метра, обратен насип с обем 620 кубически метра, доставка и монтаж на 11 броя свързващи муфи и доставка и монтаж на 2 фланцови връзки.

За всичко това Община Трън отпуска до 33 333 лева без включен ДДС или 39 999 лева и 60 стотинки с ДДС. Средствата са от общинския бюджет на администрацията. В края на 2020 година правителството отпусна допълнителни пари по бюджета на Общината в Трън. От тях 60 000 лева бяха отредени за основен ремонт на водопроводна мрежа и изграждане на каптаж в село Лева река. Прочетете още по темата в публикацията: С пари от държавата Община Трън ремонтира водопровода в село Лева река, но не и в града.

Виж също...

Loading...