В деня след бурята в област Перник пожарникари са се отзовали на 7 сигнала за паднали дървета

На 27 юни от органите на “Пожарна безопасност и защита на населението” са отработени 112 броя сигнали за произшествия свързани с метеорологичната обстановка, научи Zapadno.com.

32 броя са сигналите за отводнявания и 80 броя за отстраняване на опасни предмети (предимно паднали дървета, паднали клони, ламарини). По произшествията работиха над 100 екипа с 340 служители на “Пожарна безопасност и защита на населението”. Служители от звената за пожарна безопасност и защита на населението в област Перник са се отзовали на 7 сигнала за паднали дървета, поясниха от главната дирекция на пожарната.

Zapadno.com припомня, че вечерта на 26 юни в община Трън се разрази силна буря, която по-късно премина и през други общини в областта. Бурята в Трънско повали дървета по пътища към няколко села, скъса електрически кабели и счупи прозорци на жилищни сгради в общинския център. Прочетете още по темата в публикацията: Зверска буря порази град Трън и изпочупи прозорци, градушка, обилен дъжд и силен вятър се редуваха.

Виж също...

Loading...