На Църногорския събор презентират дузина обновени манастири и храмове в област Перник

Първият ден на третото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, който ще се проведе на поляните до манастира “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян”, ще стартира с форум, предаде репортер на Zapadno.com.

Форумът е предвиден за 3 юли (събота) от 10 часа в трапезарията на манастира. На събитието игуменът на светата обител архимандрит Никанор ще презентира обновени манастири и храмове в Краищенско светогорие. За последните няколко години дузина манастири и храмове в област Перник са обновени със средства по програми, от държавата или дарители. Прочетете още по темата в публикацията: Шест проекта за ремонт и реконструкция на храмове и манастири в Брезнишко и Трънско са със сключени договори за финансово подпомагане.

Официалното откриване на Църногорския събор ще бъде в 11:30 часа на поляните край манастира.

Църногорският събор “В сърцето на Граово” се организира основно от манастира “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян”. Генерални спонсори на събора са „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД, ОЗК – Общинска застрахователна компания-Перник и “Обединени български животновъди”. Входът за Църногорския събор ще бъде свободен.

Виж също...

Loading...