Граовско гостоприемство: Танцьори и музиканти от Брезник посрещнаха хървати с автентични танци и песни от региона

Типично граовско гостоприемство показаха част от самодейците и колективът на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, видя Zapadno.com.

Гостоприемните намерения бяха насочени към гостуващата делегация от хърватския град Госпич. В края на миналата седмица делегацията пристигна в град Брезник по покана на Младежкия център, който се помещава в бившата селскостопанска гимназия. Хърватите бяха гости на Граовския събор “Видовден”, разгледаха ферма в покрайнините на града и дори се срещнаха с представители на местната власт. Прочетете още по темата в публикацията: Хървати гостуват на ферма в Брезник по линия на проекта „Младежта в действие“.

Хърватите усетиха и природата на Бърдото, където се веселиха с местни в едноименния хотел-ресторант. В залата на ресторанта се заформи българо-хърватско хоро под звуците на автентични песни от Граово. За танците помагаха част от танцьорите от танцов клуб “Калина” с ръководител Милена Иванова към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”. На празненството звучаха и песни, а музикантите Васил Андреев и Венелин Руменов направиха програмата още по-пъстра.

Снимка: народно читалище “Просвещение-1870”

Виж също...

Loading...